Duurzame/circulaire partners en producten

Gispen circulair meubilair bureaustoelen en bureau

Visie op circulaire economie

Circulariteit is geen hype maar blijvend; ook Gispen gelooft in deze economische principes. Met die overtuiging ontwerpt en ontwikkelt Gispen interieur producten van hoge kwaliteit en met een tijdloos design. Dit samen is al dé basis voor een circulaire start. Verder wordt er volop gewerkt aan het aanpassen van bestaand meubilair, wat in nieuwe projecten een 2e leven krijgt. (REVIVED by Gispen)
Ultiem duurzaam is een gesloten kringloop; nooit meer afval en alléén betalen voor gebruik. SIS-interieur deelt deze visie, van lineair naar puur circulair, producten maken of opnieuw inzetten.


designstoelen tafeltjes lampen

Van PET fles naar stoel

Deze fabrikant ontwikkelt en verkoopt sinds 2005 design meubelen voor kantoor- en projectinrichting. Dit jonge bedrijf produceert efficiënt en de producten hebben een lange levenscyclus en kunnen eenvoudig een nieuw leven gegeven worden. Elk product moet toegankelijk, milieuvriendelijk en esthetisch perfect in balans zijn. De manier waarop men PET technologie gebruikt benadrukt deze visie. Tevens beheert dit bedrijf een heus eigen bos in de buurt van Arnhem. Zij hebben daar meer dan 24.000 jonge dennenbomen geplant ter compensatie van hun CO2-uitstoot.


meubilair en lampen van pet flessen

Akoestische oplossingen

Gerecyclede PET flessen zijn de basis van veel eigen producten van dit bedrijf. Voor de verlijmingen wordt er gebruik gemaakt van organische lijm. De producten sluiten goed aan bij de duurzame producten collectie van SIS-interieur. Het assortiment is speels en eigenzinnig ontworpen. Er zijn diverse akoestische bureau en wand toepassingen. Men produceert er zelfs akoestisch behang.


stoelen en tafel

Furniture for Professionals

Bij deze leverancier snappen ze heel goed dat ons handelen invloed heeft op mens, milieu en maatschappij. Daarom vindt men het belangrijk de negatieve invloed zo klein mogelijk te laten zijn. Naast een duurzaam gebouwd bedrijfspand en het gebruik van groene energie zijn alle verpakkingsmaterialen herbruikbaar of gerecycled. Dit bedrijf werkt alleen met fabrikanten en leveranciers in Europa. Dat geeft ze de zekerheid dat alle producten op een eerlijke, menswaardige manier zijn geproduceerd binnen de normen van de Europese gemeenschap.


diverse lampen gemaakt van onder andere kurk papierpulp bamboe ecologisch linnen

Back to sustainability

Deze lampen leverancier gebruikt uitsluitend duurzame materialen voor hun verlichtingsarmaturen. Denk hierbij aan gerecycleerd papierpulp, kurk, houtschaafsel, bamboe en ecologisch linnen.

Verder ondersteunen zij de WakaWaka Foundation door 5% van elke lamp die verkocht wordt te doneren aan deze stichting. Deze organisatie voorziet mensen, die wonen en werken in afgelegen gebieden, van lampen die werken op zonne-energie. 

Het is veilig en duurzaam licht. Het is ook het veilige alternatief voor de gevaarlijke kerosine lampen.


keukentafel stoelen

Keuze, comfort en duurzaamheid

Dit bedrijf heeft een uitgebreide collectie stoelen, fauteuils, tafels en hockers. Men heeft het proces zelf in de hand van de aanschaf van basis materialen tot de assemblage van het eindproduct. De productie vindt plaats in Europa en voldoet aan alle EU richtlijnen. Het zitcomfort is het resultaat van meer dan 25 jaar research, ontwikkeling en voortdurende innovaties.

Het is niet altijd gemakkelijk om op basis van een catalogus een indruk te krijgen van de afwerking en kleurstelling van het meubilair. Daarom is er een online configurator ontwikkeld, waarmee je in een paar klikken de kleur en textuur van de bekleding, poten of blad van stoel of tafel kunt veranderen.


hangplanten krijtbord

From waste to wonderful

De missie van deze organisatie is mensen de schoonheid van creativiteit te laten beleven. Men recycled of upcycled  materialen tot inspirerende nieuwe producten. In een wereld die meer en meer beheerst wordt door globalisering, massa productie en het bieden van de laagste prijs is er een groeiend aantal consumenten die zich steeds meer richten tot de lokale kleine initiatieven.

Authenticiteit, een uniek verhaal, eco-vriendelijke producten en vakmanschap zijn de ingrediënten van deze collectie. Door het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen alleen maar benadrukt.


Forbo Flooring vloer met bureaustoelen en tafel

Creating better environments

Bij Forbo Flooring creëren ze de toekomstige standaard voor vloeroplossingen. De complete milieuprestatie van de producten wordt gemeten aan de hand van een levenscyclusanalyse (LCA). Forbo is fervent aanhanger van Groene Design-principes. Dat wil zeggen dat ze zuinig zijn, zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruiken en altijd zoeken naar de beste oplossing voor het milieu.

Ze verminderen, nemen terug, hergebruiken en hernieuwen. Voorbeelden daarvan zijn de terugname van installatieresten en het verwerken van gebruikt materiaal in nieuwe producten. De vloeren worden gemaakt in schone, efficiënte fabrieken die draaien op 100% groene energie.


Interface vloer tafel en stoelen

Mission Zero

Met een marktaandeel van één derde van de wereldwijde tapijtmarkt, leidt Interface de markt op het gebied van design, duurzaamheid en innovatie. In 1994 was Interface één van de eerste bedrijven die het roer omgooiden. Hun missie is om een volledig duurzame onderneming te worden. Deze ambitie wordt samengevoegd in het zogenaamde Mission Zero®; de belofte om elke negatieve impact van het bedrijf op het milieu voor 2020 te elimineren.


tapijttegels Modulyss

Kwaliteit en duurzaamheid

Modulyss ontwerpt en produceert modulaire tapijttegels voor de projecten markt. De tegels bieden qua hergebruik aanzienlijke voordelen ten opzichte van vaste vloerbekleding. Bovendien zijn tapijttegels op het vlak van plaatsing en onderhoud zeer gebruiksvriendelijk. De tegels hebben een backing die bestaat uit bitumen; deze backing is gedeeltelijk uit gerecyclede materialen opgebouwd waarmee men het duurzaamheidsverhaal ondersteunt.

Modulyss is ook associate Partner and Member van Healthy Seas, waarbij achtergelaten visnetten worden verzameld om ze te transformeren en te verwerken in nieuwe tapijttegels.Bute Fabrics stoffen textiel

Vision in colour and texture

De Schotse weverij Bute is echt een ontdekking. Op het gelijknamige Schotse eiland maakt de weverij de meest prachtige wollen stoffen. Tijdens en na de oorlogsjaren, zorgde de familie Bute voor de revalidatie van Schotse soldaten. Mede omdat er een tekort was aan dekens en andere textielproducten werd de weverij opgericht. Nog altijd wordt op die plek geproduceerd. Oude hospitaal zalen zijn nu kantoor; de weverij ligt er direct naast. Het is een kleine weverij met ongekende kennis op het gebied van weven en weeftechnieken.