Meubelstoffering uit gerecycled oceaanafval

Tessutica van Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft een nieuwe productlijn in stoffering aangekondigd: "Greencare".

 

"Greencare is onze nieuwe collectie met 100% gerecyclede en recyclebare bekledingsstoffen", zegt Karl Henderson, General Manager van Tessutica. "Het is gecertificeerd onder het Global Recycle Standard (GRS) label. We hebben deze stoffen ontworpen met gerecyclede garens van post-consumer PET-flessen uit de oceanen, vanaf stortplaatsen en uit geüpcycled katoen van kledingstukken."

 

Tessutica werkt hiervoor samen met het Seaqual-project, dat kunststofafval terugbrengt in de productieketen. "We zijn verheugd om deel uit te maken van de weinige fabrieken met Seaqual-licentie in de wereld van vandaag", zegt Henderson. "Een van de grote voordelen van het gebruik van gerecyclede polyester garen is dat er voor de productie geen nieuwe petroleum nodig is, wat onze ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert. Het zorgt ook voor 75 procent minder CO₂-uitstoot in vergelijking met het gebruik van zuiver polyester. Door de groeiende vraag naar duurzaamheid, zowel binnen het bedrijfsleven als bij de eindgebruikers, vond Tessutica het de juiste keuze om een productlijn aan te bieden met een volledige garantie voor milieubewustzijn.