De thuiswerkplek

Het is een vreemde tijd waarin nogal wat gevraagd wordt van werkend en lerend Nederland. Maar eerder al hebben we over de thuiswerkplek wat geschreven en dit willen we graag nogmaals delen. In het geval dat deze situatie nu langer gaat duren kunnen wij werkgevers en bedrijven die massaal hun werknemers thuis hebben zitten adviseren op het gebied van goed en arbo verantwoord meubilair.

Mocht het nodig zijn kunnen we zelfs bureaustoelen uit voorraad leveren!

 

De thuiswerkplek:

1. Creëer een plek die alléén bedoeld is om te werken

De eerste en belangrijkste voorwaarde van jouw thuiswerkplek is dat het om een daadwerkelijke plek gaat. 

Een plek die zich niet in je bed, op je bank of aan je koffietafel bevindt.

Ik weet het, het zijn aangename plekken om je op te kroelen met je laptop, maar ze zijn verre van goed voor je productiviteit.

Creëer een werkplek die je alleen associeert met werken om je in de productiviteitssfeer te krijgen.

Is het lastig in jouw huis een plek die vinden die alleen om te werken bedoeld is, omdat alle ruimtes al bezet zijn voor andere doelen? 

Creëer er dan één. Ruim je inloopkast uit of maak de zolder begaanbaar en zet er een bureau neer. 

 

2. Houd je aan de (arbo)regels

Een goede thuiswerkplek voldoet aan de arbo regels voor thuiswerkers.

Dat betekent dat je gebruik maakt van ergonomisch verantwoord meubilair en apparatuur en dat je thuiswerkplek de juiste verlichting geniet

 

3. Zorg voor genoeg opbergruimte

Je thuiswerkplek heeft bergruimte nodig. Opslag. Archief. Een kast. Je werkt natuurlijk zo veel mogelijk in the cloud ,maar er blijven altijd paperassen en nietmachientjes rondslingeren die je werkomgeving rommelig en contra-productief maken. Zorg dat je ze netjes opbergt en dat je ze pas ziet wanneer je ze wil zien.

 

4. Deur dicht

Wellicht een open deur, maar daarom niet minder belangrijk: de thuiswerkplek heeft een deur, die dicht gaat. Doe De Deur Dicht. 4 D’s. Simpel. Hou je er aan. Nog beter: hang een ‘Niet Storen’-bordje aan de deur om alle twijfel weg te nemen bij eventuele huisgenoten die het DDDD-principe niet kennen.

Kun jij al alles afvinken wanneer je de checklist op jouw thuiswerkplek toepast? Mooi! Inspireer dan je collega’s om het ook zo aan te pakken. Ben je een paar dingen tegengekomen die jij eigenlijk echt eens zou moeten toepassen thuis? Gewoon doen.

Wil je inspiratie opdoen voor een goede thuiswerkplek? Kijk dan eens rond op Pinterest met als zoekwoord ‘office space’. 

Laat je inspireren én onthoud ondertussen de checklist!