Gespot op de beurs Amsterdam

We hebben afgelopen week de VT Wonen en Design beurs in Amsterdam bezocht en enkele fabrikanten gespot die op wat voor manier dan ook bezig zijn met duurzaamheid, circulariteit  en zich met passie inzetten voor een betere wereld. Steeds meer interieurbouwers, fabrikanten en ontwerpers hebben hun focus hierop.

In de eerste hal kwamen we een belgische bedrijf tegen die  eiken vloeren produceert en kiest voor lokale ondernemerschap. De eiken planken komen van duurzaam beheerde bossen in België en Frankrijk. Restmateriaal verwerken ze tot een bijzondere vloer namelijk: Second Life en Rubbish 2.0.

We zagen een bedrijf dat mooie manden, tapijten en poefjes maakt. Dit bedrijf ontwikkelt en begeleidt duurzame handwerkateliers waar kansarmen kunnen werken, dit op een eerlijke manier met de focus op kwalitatieve grondstoffen en authentieke ambachten.

We waren al fan van Scandinavische ontwerpen maar deze Deense fabrikant maakt zitmeubilair met gerecyclede stoffen en geeft terug aan de natuur. Al het hout waaruit hun meubels zijn vervaardigd  is afkomstig uit  beheerde bossen. In de toekomst zullen er bomen worden geplant voor elk verkochte bank.  Ze doneren via hun vestiging in Vietnam aan kinderopvanghuizen en gaan hun giften naar educatiemogelijkheden en meubilair voor scholenEen betere wereld vanaf je bank!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0